Web-kehitys on muuttunut

Nettisivujen rakentaminen ei ole enää kuten ennen. Nykyään on tarjolla monenlaista erilaista työkalua ja ohjelmistopakettia, joiden kehittyessä on mahdollista luoda mitä mielikuvituksellisimpia ja tehokkaampia verkkosivuja. Monet ominaisuudet ovat nykyään itsestäänselvyyksiä (kuten sisällönhallintajärjestelmä), mutta ovat olleet aiemmin kalliita ja työläitä toteuttaa.

Uudet teknologiat ja tekniikat mahdollistavat joustavamman ja tehokkaamman työskentelyn sekä mahdollistavat teknisesti asioita, joita oli käytännössä mahdotonta tehdä kymmenen vuotta sitten. No, sinänsä ostajan näkökulmasta tämä ei ehkä ole kovin iso asia, muuten kuin ehkä hinnan puolesta. Tavoitteet ja niiden mittaaminenan lopulta määrittelevät sen, mikä on toimivaa ja mikä ei.

Asia on kuitenkin niin, että aiemmin ei ole ollut mahdollista mitata digitaalisen markkinoinnin tehokkuutta samalla tavalla kuin nyt. Nykyään se on mahdollista (yksinkertaisimmillaan jopa naurettavan helppoa), ja työläitä työvaiheita helpottamaan olemme saaneet automatisoitua monia asioita. Verkkosivutoimittajan ja digimarkkinoijan näkökulmasta tämä näkyy monella tasolla. Joka tapauksessa, tällainen automaatio vapauttaa resursseja asioihin, joihin ei ole ollut aimmen ollut aikaa mahdollisesti budjetin rajoituksista johtuen.

Avoimet ratkaisut ovat kehittäjän parhaat ystävät

Aboad käyttää verkkosivutoteutuksissaan pääasiassa avoimen lähdekoodin ratkaisuja, mikä takaa jatkuvasti paranevan palvelun ja prosessin. Tämä säästää myös asiakkaiden aikaa sekä rahaa, sillä meidän ei tarvitse keksiä autoa ajaaksemme sillä.

Verkkosivujen taustajärjestelmät toteutamme WordPress-alustalla. Se on ylivoimaisesti suosituin sisällönhallintajärjestelmä; lähes 60% kaikista sisällönhallintajärjestelmää käyttävistä verkkosivuista on toteutettu WordPress-alustaa käyttäen. Tämä kattaa lähes 30% kaikista internetissä olevista verkkosivuista.
https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all

WordPressin suosiolle on monia syitä, mutta mielestämme tärkeimpiä ovat

  • Laaja kehittäjäverkosto. Alustalle kehitetään jatkuvasti uusi ominaisuuksia, ja kolmannen osapuolten palveluiden integrointi helpottuu
  • Turvallisuus. Ollakseen erittäin suosittu avoimen lähdekoodin sovellus, WordPressin turvallisuutta testataan ja mitataan jatkuvasti tuhansien asiantuntijoiden toimesta
  • Nopea asennus ja käyttöönotto. Pystymme aloittamaan sivustojen kehittämisen erittäin nopeasti yksinkertaisen ja lähestulkoon automaattisen asennuksen ansiosta
  • WordPress käyttää ohjelmointikieliä ja teknologioita, joita tukee lähes mikä tahansa web-palvelin. Voimme siis joustavammin valita oikeanlaisen ylläpitäjän verkkosivustolle

Sivustojen ulkoasut monimutkaistuvat

Sisällönhallintajärjestelmä ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Sivustolla pitää olla myös niin sanottu front-end, joka määrittää sen, miltä se näyttää kävijälle. Taustajärjestelmä (esim. WordPress) on vierailijoilta yleensä piilotettu. Sivuston front-end käsittää mm. sivuston värityksen, fontit, rakenteen sekä erilaiset animaatiot ja mikrointeraktiot. Erilaisia osasia ja kokonaisuuksia käyttökokemusta parantamaan keksitään lisää joka toinen päivä, joten mukana pysyminen vaatii todella aktiivista ja jatkuvaa blogien sekä sosiaalisen median seuraamista.

Onneksi tähänkin on keksitty yksinkertaisia ratkaisuja. Erilaisia front-end -paketteja löytyy nykyään varmasti tuhansia, ja näiden käyttö nopeuttaa sivuston rakentamista huomattavasti. Jälleen säästäen sekä aikaa että sitä kautta rahaa. Aboad on jo vuosia suosinut Foundation-pakettia, joka on tähän mennessä ollut käytössä jokaisessa alusta pitäen luomassamme projektissa. Foundation antaa valmiit pohjat koko sivuston ulkoasulle, jota pystymme muokkaamaan juuri siten, kuin itse haluamme. Lisäksi Foundation on erittäin yhteensopiva WordPressin kanssa, mikä edelleen helpottaa ja nopeuttaa prosessia.

Eipä unohdeta turvallisuutta

Kaiken tämän lisäksi pystymme yhteistyökumppaniemme avulla tarjoamaan maksuttomia SSL-sertifikaatteja, jotta rakentamamme sivustot ovat tehokkuuden lisäksi myös luotettavia ja turvallisia. Sertifikaatit myöntää Let’s Encrypt, jonka tavoite on saada jokainen verkkosivusto käyttämään salattua liikennettä. Tavoite on tärkeä, ja Aboad on tässä mukana sataprosenttisesti.

Mikäli haluat tietää lisää käyttämistämme ohjelmistoista ja prosesseista, voit lukea lisää suoraan näiltä sivuilta:
http://foundation.zurb.com/
https://wordpress.org/
https://letsencrypt.org/

Voit myös tiedustella aiheesta sähköpostitse osoitteesta [email protected]

 

Haluatko pysyä perässä digitaalisen markkinoinnin kehityksessä?

Tilaa Digital Marketing Weekly