Pari juttua WordPressistä

Ei ole varsinaisesti salaisuus, että me Aboadilla pidämme WordPress-alustasta. Asiakkaat ovat käyttäjinä ratkaisuun yleensä todella tyytyväisiä, minkä lisäksi olemme itse tyytyväisiä Wordpressin asennuksen/rakentamisen/ylläpidon helppouteen. Erilaisia alustoja on monia, mutta WordPress asettuu sopivasti omiin prosesseihimme. Ajattelimmekin sukeltaa hieman syvemmälle ja avata, mikä tämä messias-nettisivualusta oikein on.

WordPress on kaikkialla. Myös monissa paikoissa, joista et uskoisi. Mutta sehän on vain blogialusta, jota jotkut käyttävät nettisivun sisällönhallintaan? Väärin, ja kerronpa miksi:

Annetaanpa tämän mennä tajuntaan.

WordPressistä on olemassa kaksi eri versiota. WordPress.com ja WordPress.org. Ensin mainittu on oikeastaan palvelu, jonka kautta on todella helppoa aloittaa blogin kirjoittaminen ja jopa nettisivun pystyy tällä tavalla tekemään myös. Tämän palvelun toimittaa Automattic-niminen yritys.

Jälkimmäiseksi mainittu versio on se, jota suurin osa WordPressin käyttäjistä käyttää. Se on käytännössä paketti, jonka kehittäjä lataa tietokoneelleen, muokkaa sen halutuksi ja lataa periaatteessa mille tahansa palvelimelle. Verrattuna ensinmainittuun palveluun, tämä versio tarjoaa täydellisen kontrollin siihen, miten sivusto toimii ja miltä se näyttää.

Kaikenkokoiset todenneet hyväksi

Ehkä olet jonkun kuullut mainitsevan, ettei WordPress sovi suuriin nettisivutoteutuksiin?

Aiemmin jo sivusimme, miten WordPressiä käyttävät niin pienet kuin suuremmatkin sivustot. Aboad.fi käyttää WordPressiä, samoin muut toteuttamamme sivustot. Nämä sivustot edustavat liikennemäärältään ehkä sitä pienempää päätyä. Otetaanpa sitten esimerkiksi muutama suurempi sivusto:

Kuten ylläolevasta listasta voi päätellä, WordPress sopii niin isoille kuin pienillekin. Jokaisella edellä luetelluista sivustoista on miljoonia kävijöitä kuukausittain. Jos WordPress kelpaa näille jättiläisille, sopii se sinunkin yrityksellesi. Tietysti erilaiset verkkokaupat ynnä muut ovat asia erikseen, vaikka niitäkin on mahdollista WordPressillä toteuttaa.

WordPress ymmärtää SEOa

Olemme aiemmassa artikkelissa kirjoittaneet siitä, mitä SEO on ja miksi siitä pitäisi tietää mitään. Minulla on ilo kertoa, että WordPress tukee SEOa todella hyvin. Ilman mitään muutoksia, sivusto on SEO-ystävällinen, mutta tietysti optimointi on asia erikseen. Minulla on edelleen ilo kertoa, että hakukoneoptimointikin käy todella tehokkaasti ja kätevästi kiitos erilaisten lisäosien (joita muuten myös nuo isot toimijat käyttävät).

WordPress ymmärtää sinua (käyttäjää)

Suuren yhteisön ja laajan käyttäjäkunnan ansiosta WordPress on muotoutunut vuosien saatossa erittäin, erittäin käyttäjäystävälliseksi. Ensinnäkin se on saatavilla käytännössä kaikille kielille. Toiseksi, sen asennus ja sivuston muokkaaminen halutun laiseksi on yksinkertaista. Kolmanneksi (tärkein), sen käyttäminen on helppoa ja käyttöliittymä on ymmärrettävä.

Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka WordPressin asentaminen ja käyttäminen on helppoa oikeastaan kelle tahansa pienellä perehtymisellä, täyden potentaalin hyödyntämiseksi on syytä kutsua apuun asiantuntija.

Ai niin. Taisin unohtaa mainita, että WordPress on ilmainen ohjelmisto.

WordPress on käyttäjäystävällinen, hakukoneoptimointia ymmärtävä verkkosivualusta, joka sopii niin pienille kuin isoillekin sivuille. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun digitaalinen markkinointistrategia näyttää ajan olevan kypsä nettisivujen uudistamiselle. 😉

 

Haluatko pysyä perässä digitaalisen markkinoinnin kehityksessä?

Tilaa Digital Marketing Weekly