Millaista on työskennellä Aboadilla freelancerina?

Työn tekemisen raamit ovat muuttuneet digitalisaation ja uusien työkulttuurien myötä niin työnantajan kuin työntekijöidenkin osalta merkittävästi viime vuosina. Perinteinen työmalli, jossa työntekijä pysyy samassa yrityksessä ja etenee “korporaation portaita” useiden vuosikymmenten ajan on heitetty monen toimialan osalta romukoppaan jo aikoja sitten. Lisäksi, kun soppaan heitetään z-sukupolven tulevaisuuden työntekijät ja heidän moderni suhtautumisensa työhön, on työkulttuurin totaalinen murros valmis.

Freelancer modernin työnteon vaihtoehtona

Aloitin itse yhteistyön Aboadin kanssa juuri freelancerina, matkustaessani Kaakkois-Aasiassa puolen vuoden ajan. Otin syksyllä yhteyttä, kun olin irtisanoutunut jo edellisestä työpaikastani, tiedustellakseni kiinnostusta osa-aikaisen työntekijän tarpeesta. Sattumalta olin perustanut toiminimiyrityksen kuukautta aikaisemmin, joten kun tavoitteemme vaikuttivat yhtäläisiltä, yhteistyömalliksi valikoitui freelancing-sopimus. Käytännön järjestelyt ja sopimusasiat hoituivat yrityksen puolelta vahvan kokemuksen ansiosta nopeasti, ja myös hinnoittelussa oltiin läpinäkyviä ja reiluja, sillä tuoreena yrittäjänä itselläni ei ollut vielä kertynyt kokemusta vastaavista tilanteista.

Myönteiseen yhteistyöpäätökseen vaikutti pääasiassa kaksi asiaa: oma tilanteeni ei mahdollistanut kokoaikaista työsuhdetta, ja toisaalta Aboad halusi kasvattaa freelancer-verkostoaan.

Modernin liiketoimintamallin omaksuneet yritykset ovat havahtuneet siihen, ettei kaikille osa-alueille tarvitse, eikä välttämättä ole järkevääkään, palkata vakituista työntekijää – monesti on tehokkaampaa ulkoistaa tiettyjä toimenpiteitä. Varsinkin markkinointialalla rekryilmoituksissa etsitään usein “superihmisiä”, joissa yhden henkilön osaamisvaatimuksina on koko markkinointitoimisto yhdessä paketissa. Tällaisia ihmisiä ei yksinkertaisesti ole olemassa, joten on mietittävä, mitä työtehtäviä voidaan oikeasti toteuttaa tehokkaasti yrityksen sisältä, ja mitä kannattaa ostaa ulkopuolelta. Tällöin myös pitkien ja aktiivisten yhteistyösuhteiden verkoston merkitys korostuu.

Työskentely Aboadilla

Järjestelmien ja toimintatapojen perehdytyksen jälkeen pääsin nopeasti työskentelemään mielekkäiden ja osaamista vaativien tehtävien parissa. Aboadin työn resursointi on tehokasta, jolloin jokaisessa casessa on takana aina niiden tiimin jäsenten tuki, joiden vahvuusalueisiin kyseinen tehtävä kuuluu. Myös omia vahvuuksiani kartoitettiin ja kehitettiin alusta alkaen tehokkaasti, mikä ajan myötä johti sekä työtehtävien lisääntymiseen että vastuun kasvamiseen.

Vaikka välimatkaa oli välillä kuuden aikavyöhykkeen ja 12 000 kilometrin verran, oli kommunikaatio yllättävän sujuvaa ja vaivatonta. Nyt myöhemmin tarkasteltuna olen huomannut, ettei kommunikaatio ole tästä kauheasti muuttunut (tietenkin asiaa helpottaa se, että olemme samalla aikavyöhykkeellä). Kun asioista viestitään projektikohtaisesti, myös ulkopuolelta on helppo päästä mukaan.

Freelancingin plussat ja miinukset

+ Vapaat työajat
+ Mielekkäät työtehtävät
+ Joustavuus
– Työmäärä ei aina toivotulla tasolla
– Kommunikaation haasteet
– Ei pääse osaksi tiimiä (tämä varsinkin, kun välimatkaa on paljon)

Miksi työskennellä freelancerina Aboadilla?

  1. Itse koin vastuun tärkeimmäksi vahvuudeksi Aboadilla työskentelyssä. Vastuun saaminen on ensisijaisen tärkeää työn mielekkyyden kannalta, ja kun hommat lähtevät hyvin liikkeelle, syntyy molemminpuolinen luottamus työtehtävien hoitamisesta – silloin myös vastuu kasvaa.
  2. Sain valtavasti resursseja oman osaamiseni kehittämiselle. Näihin kuuluivat perehdytykset, koulutukset, erilaiset materiaalit ja oppiminen työtä tekemällä. Osaamisalueitani lähdettiin laajentamaan välittömästi yhteistyön alusta alkaen.
  3. Pääsin myös ensimmäistä kertaa työskentelemään huipputason casejen parissa, joissa sekä tavoitteet että resurssit mahdollistavat todella tehokkaan markkinoinnin kehittämisen. Yksityisenä yrittäjänä tällaisten työtehtävien saaminen vaatisi vähintään vuosien työn.

Kiinnostuitko?

Me Aboadilla vaalimme huolella verkostojamme niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppanienkin osalta – myös kansainvälisille markkinoille. Tästä syystä etsimme aina hyviä tekijöitä yhteistyöhön kaikilta markkinoinnin osa-alueilta. Jos koet olevasi sellainen, ja kiinnostuit mahdollisuudesta työskennellä Aboadilla freelancerina, annamme mielellämme lisätietoja.

Oman työurani tähän asti tärkein päätös alkoi siitä, että nostin luurin käteen ja soitin yhden puhelun. Nyt vajaan vuoden myöhemmin, kirjoitan tästä Aboadin blogiin. Mikäli mahdollisuus kiinnostaa, ota yhteyttä!

Haluatko pysyä perässä digitaalisen markkinoinnin kehityksessä?

Tilaa Digital Marketing Weekly