Sarjamme tietolähteistä jatkuu. Tällä kertaa Samu paljastaa, millaisista kristallipalloista hän ammentaa oman tietonsa.
”No se kaikki lähti siitä, kun aloitin Aboadilla. Aikaisemmin ei ollut tullut seurattua mitään tylsää ammatinkehittämisjulkaisua kauhean aktiivisesti, ja aikaa jäi silloin vielä elokuville ja tiettaripeleille.”
Tässä siis Samun tämänhetkiset tietolähteet, aina blogeista Twitter-tileihin ja uutiskirjeiden kautta podcasteihin:
Blogit
- Harry Roberts, CSS Wizardry on lähes legendaarinen Frontend-arkkitehti ja konsultti. Kaikkea ei voi oppia kirjoista, kuten ei myöskään tämä alan todellinen ammattilainen. Hänen bloginsä käsittelee lähes kaikkea web-kehittämiseen ja itsensä kehittämiseen liittyvää.
- Smashing Magazine julkaisee todella mielenkiintoisia artikkeleita lähes kaikesta aina web-kehittäjien ja suunnittelijoiden työkaluista työnkulkuun sekä uusiin teknologioihin sekä suunnittelun filosofiaan.
- A List Apart on hyvin samankaltainen julkaisu kuin Smashing Magazine, mutta aiheet ovat yleensä vielä abstraktimpia, sekä saattavat liittyä esimerkiksi työtapoihin sekä tiimikulttuuriin.
- The Moz Blog on hakukoneoptimointiin erikoistuneen yrityksen ylläpitämä blogi, joten aiheet tulevat luonnollisesti tältä osa-alueelta. Yritys on erittäin arvostettu, ja blogiin kirjoittavat alan parhaimmat asiantuntijat.
- Hacker News voi tuntua äkkiseltään sekavalta ja vanhanaikaiselta, mutta se on erittäin luotettu uutislähde ohjelmisto- sekä web-kehittäjien keskuudessa. Aiheet tulevat tietotekniikan maailmasta, suurelta osin liittyen ohjelmointiin tai tietoturvallisuuteen.
Podcastit
- The Changelog podcast keskittyy joka viikko käsittelemään uusia tai päivittyviä web-teknologioita, aika ajoin vierailevien tähtien kanssa.
- Syntax FM on uusi tulokas web-kehittäjien podcast-koriin. Tämä podcast käsittelee aiheita web-kehittäjille käytännön näkökulmasta. Suurimmaksi osaksi hyötyä on frontend-kehittämisestä kiinnostuneille.
- Responsive Web Design Podcast tarkastelee responsiivista web-kehitystä ja -suunnittelua case-pohjaisesti. Usein tarkastellen yhtä suurempaa projektia kerrallaan, haastatellen samalla projektissa mukana olleita henkilöitä.
- Hacking UI on yhteisö suunnittelijoille, kehittäjille ja luoville yrittäjille. Podcasteissa käsitellään usein tärkeitä aiheita, joiden tuntemisesta on hyötyä kaikille edellämainituille.
Uutiskirjeet
- ZURB Foundation Ei ole salaisuus, että Aboad tukeutuu Foundation-frameworkiin web-kehityksessä. Tämä on sitä myötä varsin luonnollinen valinta. Uutiskirje tarjoaa ohjeita uusimpien ominaisuuksien käyttöä varten, jotka eivät kuitenkaan aina rajoitu pelkästään Foundationin käyttöön.
- Google Best Practices toimittaa säännöllisesti hyviä toimintatapoja ja ohjeita niiden käyttöönottoon. Luonnollisesti Googlen omiin palveluihin liittyen, esimerkiksi AdWordsiin.
- Changelog mainittiin jo podcastien osalta, mutta heidän uutiskirjeensä on erittäin mielenkiintoinen uusista ohjelmointiin liittyvistä asioista kiinnostuneille. Nightly tuo sähköpostiin listan GitHubin suosituimmista projekteista, ja Weekly tarjoaa lisäksi laajempia artikkeleita.
- Design for Hackers toimittaa sähköpostiin kurssin, josta on todellista hyötyä kaikille nettisivuja tekeville.
- Practical Dev on oikeastaan julkaisualusta (toimii myös blogina tai uutiskirjeenä), johon kuka tahansa voi kirjoittaa artikkeleita. Twitterissä julkaistaan näistä parhaimmat ja potentiaalisesti mielenkiintoisimmat.
- Kaikki Smashing Magazinen julkaisut eivät tule esille blogissa. He julkaisevat usein muiden kirjoittamia artikkeleita ja ohjeita myös muilla alustoilla.
- CSS-Tricks on oikea kultakaivos frontend-kehityksestä kiinnostuneille. Heidän nettisivuiltaan löytyy ohjeita sekä artikkeleita lähes kaikesta css:ään tai javascriptiin liittyvästä. Twitterissä he tuovat esille yleensä kaikkein mielenkiintoisimpia makupaloja.
- Kuten niin moni muukin julkaisija, myös ZURB Foundation julkaisee uutiskirjeiden sekä blogin lisäksi paljon erilaisia web-kehitykseen liittyviä artikkeleita myös Twitterissä.
Luokittelemattomat
- Stack Overflow Jokainen ohjelmoija kohtaa päivittäin useita ohjelmointikieliin liittyviä ongelmia. Stack Overflow on sivusto, jolta löytyy ratkaisuu lähes mihin tahansa ohjelmoinnin ongelmaan.
- Digital Ocean Vaikka Digital Ocean onkin hosting-yritys, heidän tietopankkinsa on vertaansa vailla. Toki suurin osa ohjeista ja artikkeleista liittyy palvelinteknologioihin, mutta se on ”valitettavasti” jokaisen web-kehittäjän arkipäivää.
- Wes Bos on konsultti ja javascriptin ammattilainen, joka tarjoaa useita ohjelmointikursseja myös ilmaiseksi. Ehdottomasti yksi alan pioneereista.
- Reddit Miten mikään lista voisi päättyä ilman mainintaa internetin etusivusta. Redditin tarkoitusta ja logiikkaa voi olla vaikea hahmottaa äkkiseltään, mutta useat alasivut takaavat sen, että uutta ja ajankohtaista tietoa löytyy jatkuvasti.