Linkedin-videomarkkinoinnilla tarkasti kohdennettua ja kustannustehokasta tunnettuusmarkkinointia

LinkedIniä pidetään yleisesti hyvin kalliina markkinointikanavana yrityksille. Kuitenkin useiden b2b-yritysten kohdalla tarkasti kohdennetut mainokset ovat tuoneet laadukkaiden liidien myötä muita somekanavia kustannustehokkaampia tuloksia. Mutta kuka uskoisi, että LinkedInissä voi tehdä myös kustannustehokasta tunnettuusmarkkinointia?! Blogin lopussa avaan vielä sitä, miten tunnettuusmarkkinoinnin datasta voidaan jalostaa laadukkaita liidejä b2b-myynnin tueksi.

Hinnoittelumalleista apua kustannustehokkaaseen tunnettuusmarkkinointiin

LinkedInissä on kaksi hinnoittelumallia: CPC eli klassinen “maksa vain klikkauksista” -hinnoittelu, jossa klikkauskohtaiset hinnat pyörivät usein 3 eurosta jopa yli 10 euroon sekä CPM, jossa hintatarjous määräytyy tuhannen mainosnäytön perusteella. Kun markkinoinnin tavoitteena on saada liidejä, on CPC-hinnoittelun perusteella helppoa laskea tarjouspyyntöihin johtaneiden liidien CPA – eli kuinka paljon yksi tarjouspyyntöön johtanut liidi on maksanut. Tällöin tarkka kohdentaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään facebookmaiselta epärelevantilta klikkausliikenteeltä.

Mutta kannattaako tunnettuusmarkkinoinnissa käyttää CPM-hinnoittelua?

Ei. Vaikka tunnettuusmarkkinoinnissa klikkaukset eivät olekaan hyvä mittari, kannattaa silti pitäytyä CPC-hinnoittelussa, mikäli haluaa oikeasti edullista näkyvyyttä brändilleen tarkasti kohdennetussa yleisössä. CPM-hinnoittelussa näytöt ovat kyllä lähtökohtaisesti edullisempia, mutta tällöin pelataan riskillä sekä epärelevanttiin kohdeyleisöön osumisesta sekä hinnan ja klikkausten määrän korrelaation arvaamattomuudesta.

Miksi video on hyvä tunnettuusmarkkinoinnin väline?

Videon käyttämisen tehokkuuteen on kolme hyvää syytä:

  1. Videon tehokkuus tunnettuusmarkkinoinnissa on kiistatonta – se kiinnittää yksinkertaisesti enemmän huomiota ja jää paremmin vastaanottajan mieleen kuin staattinen kuva tai peräti pelkkä teksti.
  2. Videon katselu riittää – tunnettuusmarkkinoinnin tavoitteena ei ole klikkaukset tai verkkosivun liikenne, vaan yrityksen tunnettuuden parantaminen kohderyhmässä.
  3. LinkedInin CPC-hinnoittelu tekee videon katseluista lähes ilmaisia – jos video on visuaalisesti hyvin toteutettu ja informatiivinen, ei käyttäjän tarvitse tietoa omaksuakseen klikata mainosta lainkaan. Näin katseluista ei myöskään makseta mitään.

Näin olemme testanneet tätä omassa markkinoinnissamme

Testasimme videomarkkinointia oman brändivideomme markkinoinnissa LinkedInissä.

Lyhyesti tiivistettynä yllä esitetty viimeisen 30 päivän tilasto kertoo seuraavaa: Videomainosten 1361 näytöstä videon loppuun asti katselleita oli noin 11 % eli 146 käyttäjää. Klikkauskohtaisen hinnan ollessa 3,50 kahdeksasta klikkauksesta maksettiin alle 30 €. Kun tunnettuusmarkkinoinnin tavoitteena on klikkausten sijasta videoiden katselu, voidaan laskea, että vajaasta 150 videon 100-prosenttisesta katselusta maksettiin siis alle 30 euroa.

Eikä siinä vielä kaikki…

LinkedIn ylivertaisiin etuihin muihin sosiaalisen median kanaviin nähden kuuluu tarkan kohdennettavuuden lisäksi myös tilastot. Kanavan omasta analytiikkatyökalusta ei saa valtavan syvällistä asiakasdataa irti, mutta kun se yhdistetään esimerkiksi Googlen Datastudioon, voidaan tunnettuusmarkkinoinnista saada eväitä myös myynnin tueksi. Kyseisen aikavälin tilastosta, 146 videon loppuun asti katsoneesta käyttäjästä, saadaan tarkalleen ottaen 14 eri yrityksen nimi tietoon. Haluaisitko itse ottaa ensimmäisen myyntipuhelun täysin kylmänä, vai napata tästä 14 yrityksen listasta kontaktoitavia, jotka ovat varmasti nähneet, tutustuneet ja kiinnostuneet brändistäsi? 

 

Haluatko pysyä perässä digitaalisen markkinoinnin kehityksessä?

Tilaa Digital Marketing Weekly