Esittelyssä Aboad: Samu

Kuka olet ja mitä teet Aboadilla?

Samu Kotilahti. Olen ollut Aboadissa mukana lähes alusta asti, ja nykyinen tittelini on Chief Technology Officer. Toimenkuvaani kuuluu kaikki nettisivuihin liittyvät toimet, sekä muu tekninen hääräily. Lisäksi teen AdWords-markkinointia sekä hakukoneoptimointia ja huolehdin analytiikan keräämisestä.

Minkälaisten asiakasprojektien kanssa työskentelet tällä hetkellä?

Tällä hetkellä minulla on työn alla muutama AdWords-kampanjan pystytys sekä joitakin pidempiaikaisia AdWords-tilejä ylläpidettävänä. Ettei nettisivuosaaminen jäisi unholaan, on minulla työn alla myös pidempiaikainen nettisivujen kehitysprojekti, jossa omaa osaamistani vaaditaan mm. uusien sivujen ja teknisen optimoinnin osalta.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla kehitän ammattitaitoani kirjallisuuden ja videokurssien sekä podcastien avulla. Yritän liikkua aina kun ehdin (sali). Toisinaan pelaan tietokonepelejä, minkä lisäksi olen intohimoinen tv-sarjojen katsoja.

Viisi tärkeintä työkalua, joita käytät työssäsi

Tietokoneen ja nettiselaimien lisäksi tärkeimmät työkaluni ovat:

  1. Tekstieditori: Visual Studio Code
  2. Analytiikka: Google Analytics ja Search Console
  3. Töiden organisointi: Todoist
  4. Viihtyvyyden edistäminen: Spotify
  5. Tiedostojen tallennus ja jakaminen: Google Drive

Paras vinkkisi Facebookin/ Google Adwordsin/ Google Analyticsin/ LinkedInin/ suosikkikanavasi käyttöön

Siirrä Google Analytics ja AdWords (sekä muut seurantakoodit) Google Tag Manageriin. Se on loistava ja erittäin monipuolinen ratkaisu, jonka avulla seurantakoodien ylläpito nopeutuu ja etenkin helpottuu. Ai niin, Google Tag Manager on kaiken lisäksi maksuton palvelu.

 

Haluatko pysyä perässä digitaalisen markkinoinnin kehityksessä?

Tilaa Digital Marketing Weekly