Aboadilla etätyö on mahdollisuus, ei haaste

Tämä blogi ei poikkeuksellisesti käsittele digitaalista markkinointia, vaan etätyöskentelyä Aboadilla työntekijän silmin.

Lean työyhteisö mahdollistaa etätyön Balilta käsin

”Lähdetäänkö joulukuussa Balille etätyöreissulle?” ystäväni kysyi loppukesästä. Kuulostaa mahtavalta, ajattelin. Kun käytännön asiat, kuten aikavyöhykkeen vaikutus työskentelyaikoihin ja jatkuvien asiakasprojektien käytännön toteutus olivat selvillä, toimarimme Juha toivotti hyvää matkaa. Sovimme, että pidän puolet reissusta lomaa ja puolet teen töitä. Kirjoitan tätä blogia Balilta käsin ja olen tällä hetkellä ehkä onnellisempi kuin koskaan.

Aboadilla olemme toteuttaneet kaikki palaverit etätyötä ajatellen. Olemme todenneet Zoomin olevan meille toimivin ohjelma tähän tarkoitukseen. Turhia palavereita ei pidetä ja Slack sopii nopeaan viestittelyyn.

Toki matkustaessa tulee huomioida se, että harvassa maassa on yhtä toimivat nettiyhteydet kuin Suomessa ja nopean wifin löytääkseen joutuu yleensä testaamaan ainakin muutaman eri kahvilan cappuccinoa.

Lisää vapautta, lisää tavoitteellisempaa työskentelyä

Milleniaalina arvostan työnantajassani todella paljon sitä, että voin halutessani tehdä töitä Balilta käsin. Meillä Aboadilla on hyvä keskinäinen luottamus ja esimieheni tietää, että hommat tulevat tehtyä myös matkan aikana. Meillä etätyö nähdään mahdollisuutena, ei haasteena.

Vapaus ja esimiehen osoittama luottamus lisää työnteon mielekkyyttä entisestään.

Matkustaessa on yleensä enemmän aikaa omille ajatuksille. Tämän etätyömatkan aikana vuoden 2018 tavoitteiden, sekä ammatillisten että henkilökohtaisten, määrittely on käynyt kuin itsestään. Omalta osaltaan tavoitteiden asettamisessa auttoi myös inspiroiva matkaseura, jonka kanssa tavoitekeskusteluja on tullut käytyä tasaiseen tahtiin jo pidemmän aikaa.

Energiatasojen vaikutus työtehoon

Myönnän olevani riippuvainen auringonvalosta ja sen tuottamasta D-vitamiinista. Työpäivä on monin verroin mukavampi aloittaa, kun ei tarvitse ensimmäisenä lähteä rämpimään räntäsateeseen ja tuuleen. Täällä myös ruokien ravintoarvot huitelevat aivan eri sfääreissä, mihin olen tottunut, ja nämä asiat huomaa muun muassa siinä, että havaitsen näpytteleväni tätä blogia kahdelta yöllä vielä täysin pirteänä.

Suurin osa meistä arvostaa varmaankin matkustamista loman merkeissä ja totaalista arjen unohtamista. Itselleni yhdistetty etätyöreissu ja loma taas on ollut mieluisin mahdollinen järjestely: sopivasti mielekästä tekemistä ja vastapainoksi rentoutumista.

Markkinointimateriaalien kuvausmahdollisuudet

Stock-kuvien välttämiseksi on hyvä ottaa monipuolisesti kuvia omaa markkinointia varten. Koskaan ei voi tietää, mihin kampanjaan tarvitsee kuvaa metrin mittaisesta liskosta.

Taidot kehittyvät

Koska meilläkin on kansainvälisiä asiakkaita, on tärkeää kehittää kielitaitoaan. Mikä olisikaan parempi tapa laajentaa sanavarastoaan kuin matkustaminen ja uusien tuttavuuksien kanssa keskustelu? Uusista kontakteista voi saada myös tulevia asiakkaita tai yhteistyökumppaneita.

Aion tehdä matkastamme henkilökohtaiseen käyttöön myös lyhyen koostevideon. En keksi yhtäkkiä viihdyttävämpää tapaa harjoitella uusien, työssäkin mahdollisesti hyödynnettävien, efektien käyttöä videoeditorilla kuin editoimalla hyvän ystäväni kanssa kuvaamaamme videota.

Summa summarum, koen kehittyneeni matkan aikana lyhyessä ajassa monella osa-alueella. Vuoden tavoitteet ovat selkeänä päässä ja tiedän voivani palata Aboadin toimistolle viikon päästä pirteänä ja täynnä uusia ideoita.

 

 

Kirjoittaja

CEO

Juha on se, jolle soitetaan, kun on aika luoda asiakaslähtöistä ja modernia digitaalista markkinointia. Markkinoinnin konseptointi, digitaalinen markkinointi ja mittaus kuuluvat tämän herran erityisosaamiseen.